STANLEY® FATMAX® TradeLift™

ETT EXTRA PAR HÄNDER.

 Tillkännage STANLEY® FATMAX® TradeLift™:

Designad för enmanslyftning, nivellering och montering

 

·     Kraftigt professionellt verktyg för att lyfta, nivellera, hålla och montera med 150 kg lyftkraft – den idealiska hjälpande handen för hantverkare som arbetar ensamma

·     Möjliggör enmanslyft i ett brett spektrum av applikationer inklusive kök, golv, dörr- och fönsterbeslag. snickeri, gips och allmän konstruktion

·     Förstärkt fotmanövrerad nedskjutningsspak möjliggör handsfree-arbete för bekvämlighet och effektivitet

·     Lyfter enkelt tunga laster som plåtmaterial och möbler

·     Finjusteraren sänker lyftplattan upp till 2,5 mm per vipp för exakta justeringar med total lyftkapacitet på 220 mm

·     Stor bottenplatta förlängd baktill och försänkta skruvhål ger extra stabilitet

·     Infälld frikoppling säkerställer säker drift och förhindrar oavsiktlig aktivering

·     Ergonomiskt övergjutet handtag ger komfort, grepp och kontroll under drift

·     Inneslutet metallplåtshölje ger hållbarhet och förhindrar att damm kommer in i verktyget

 

2024-03-01

 

Enligt forskning* utförd av STANLEY® ® har nästan 40 % av de brittiska hantverkarna skadat sig när de lyfter eller håller i tunga föremål under sitt arbete, med 78 % av dem som sedan förlorar inkomst och 67 % går miste om upp till 5 000 GBP av intäkter som en direkt resultat av skadan. Undersökningen avslöjade också att den största frustrationen för hantverkare är att inte ha en kollega som hjälper till med att hålla eller lyfta skrymmande material och andra stora föremål på plats. Dessutom bekräftade 80 % tillfrågade att de skulle vara intresserade av ett dedikerat verktyg för att hjälpa till med sådana uppgifter.

 

Som en lösning på detta problem har STANLEY® tillkännagett STANLEY® FATMAX ® TradeLift™ , ett kraftigt verktyg konstruerat för ett brett utbud av lyft-, utjämnings-, håll- och passningsapplikationer. Den kraftfulla TradeLiften levererar en lyftkraft på 150 kg, vilket tillåter användare att manövrera stora och tunga föremål när de arbetar ensamma – och är den idealiska hjälpande handen för kök, golv, dörr- och fönsterbeslag, snickerier, snickerier, gipsinstallationer, allmänt byggarbete och mycket mer.

 

I STANLEY®-undersökningen trodde mer än 61 % av de tillfrågade att ett verktyg som TradeLift potentiellt skulle minska risken för skador i framtiden, och 50 % trodde att verktyget skulle hjälpa dem att spara tid. Andra upplevda fördelar var att spara kostnader och göra jobbet mindre tröttsamt.

 

TradeLift är designad med maximal säkerhet i åtanke och har en förstärkt nedtryckningsspak som kan manövreras med foten, vilket gör det möjligt för användare att trycka på handtaget för enklare lyft av tunga laster jämfört med en traditionell utlösningsmekanism. Den innehåller också en försänkt fullständig utlösningsknapp för att undvika oavsiktlig aktivering av den fullständiga utlösningen.

 

TradeLift har dessutom en total lyftkapacitet på 220 mm och är utrustad med en finjusterare, som sänker lyftplattan med upp till 2,5 mm per vipp – vilket möjliggör exakta justeringar vid nivellering av arbetsstycket. En vinklad kant på basen säkerställer att verktyget kan glida utan ansträngning under låga föremål. För maximal stabilitet har STANLEY® integrerat fyra försänkta skruvhål, vilket gör det möjligt för användare att förankra liften säkert, och har en stor basplatta för att undvika risken att tippa.

 

Detta mångsidiga verktyg är robust och fjädrande och har ett inneslutet metallplåtshölje, vilket ger extra hållbarhet och förhindrar att damm och skräp kommer in i verktyget. Dessutom ger ett ergonomiskt utformat övergjutet handtag maximalt grepp, komfort och kontroll.

 

STANLEY® FATMAX TradeLift finns att köpa individuellt (beställningskod FMHT83550-1) eller som tvåpack (beställningskod FMHT83552-1).

 

Nicola Butcher, produktchef för STANLEY®, sa: "Med denna forskning i åtanke har vi identifierat efterfrågan på ett säkert, fullt utrustat lyftverktyg som proffs kan lita på helt och hållet. Den innovativa STANLEY® FATMAX TradeLift kombinerar frigöringskontroller och ergonomisk design med solid, pålitlig konstruktion och säkra, starka och stabila bottenplattor. Från att höja och utjämna köksenheter, till att knuffa tunga föremål som apparater på plats, till att effektivt montera stora plåtmaterial, detta klassledande precisionsverktyg tar ansträngningen av att lyfta – och låter en person arbeta, vilket sparar både tid och pengar, och öka produktiviteten på arbetsplatsen.”

 

 

 

 

STANLEY® FATMAX TradeLift tekniska specifikationer

 

Funktion

FMHT83550-1

Lyftkraft

150 kg

Lyftkapacitet

7–220 mm

Lyftåtgärd

Tryck ner spaken (kan fotmanövreras)

Inkrementell justering (finjustering)

0–6 mm

Inkrementell justering nedåt (finjustering)

0–2,5 mm

Basmått

6 x 170 x 125 mm

Förankringshål

Ja

Stabil bas

Ja

Infälld frikoppling

Ja

Övergjutet handtag

Ja

 

Pris och tillgänglighet

STANLEY® FATMAX TradeLift är tillgänglig hos lokala återförsäljare från 2023-03-01. Prissättning är tillgänglig på begäran.

 

Anteckningar till redaktörer

* Kvantitativ forskning utförd av STANLEY® i november 2023 i Storbritannien bland ett urval av 253 arbetande fackmän (byggare/generalentreprenörer, snickare, träarbetare, köksmontörer och händiga personer) mellan 18 och 54 år. De tillfrågade var egenföretagare eller arbetade i företag med upp till fem anställda. 46 % av de tillfrågade arbetade ensamma. Urvalet inkluderade 68 % manliga och 32 % kvinnliga deltagare. Fullständiga undersökningsresultat finns tillgängliga på begäran.

 

E&OE

Om STANLEY

STANLEY har skapat prejudikat för kvalitetsverktyg och konstruerade lösningar för proffs runt om i världen i mer än 175 år. Med ett arv av tillförlitlighet är STANLEY den ledande måttbandstillverkaren i världen och fortsätter att driva branschen framåt med innovationer inklusive produktlinjen STANLEY FATMAX samt handverktyg, elverktyg, förvaring och tillbehör som gör livet enklare. För mer information besök vår STANLEY hemsida eller följ STANLEY på Facebook, Instagram eller YouTube.

E&OE