Vårt företag

STANLEY
Oavsett om du är en återförsäljare och  letar efter bästa kvalitet att erbjuda dina kunder eller en skicklig slutanvändare och  letar efter de bästa verktygen finns  STANLEY här för att hjälpa dig. Vi  på STANLEY är stolta över vårt goda rykte och vi vill ständigt testa, utforma och förbättra våra produkter för att säkerställa kvalitet och maximal funktion. Att upprätthålla vår ställning av att vara världens bästa på det vi gör är viktigt för oss och det du förväntar dig från ett namn som STANLEY. STANLEY Works, ursprungligen en tillverkare av skruv och dörrbeslag, beläget i New Britain, Connecticut, grundades 1843 av Frederick T. Stanley. Några år senare, 1857, grundade Fredriks kusin, Henry Stanley, ett regel- och tumstockföretag. År 1920 slogs sig regel-och tumstocksföretaget samman med STANLEY som sedan skulle bli den berömda handverktygsdivisionen. Under årens lopp har STANLEY Works producerat några av de mest innovativa och användbara verktyg som någonsin gjorts. Bland dessa verktyg är Bailey® hyvel , Surform®, PowerLock® måttband och nu senast FatMax™-sortimentet. Idag, mer än någonsin, fortsätter STANLEY att vara branschledande inom handverktygsinnovation.
 

Stanley Black & Decker - Historia
När du går hela vägen tillbaka, handlar det om tre personer: Fredrik STANLEY, Duncan Black och Alonzo Decker. Tre hängivna personer som byggde så starka företag att de var stolta över att sätta sina namn på dem. Hundratals år senare är vi stolta över att få förvalta deras arv och vi är stolta över att bära deras namn vidare. År 1843 startade Fredrik STANLEY en liten butik i New Britain, Connecticut, USA, för tillvekning av skruvar, gångjärn och andra järnsmidesarbeten. Med överlägsen kvalitet och konsekvent innovation förbättrade STANLEY ständigt företagets produkter och spetskompetens. År 1910 startade Duncan Black och Alonzo Decker sin butik i Baltimore, Maryland, USA. Genom att erhålla världens första patent för ett bärbart elverktyg, förändrade de 6 år senare  världen. Företaget  de skapade har allt sedan dess fortsatt utveckla innovativa produkter som förenklar användarens vardag. Båda företagen växte parallellt under de följande decennierna, samlade ihop en unik familj av varumärken och produkter och en  ännu mer imponerande mängd branschkunskap.


1914 – Första häftapparaten
1930 - Första automatiska dörren
1931 - första rekylerande måttbandet
1961 - Första sladdlös borrmaskinen

Under 2010 slogs de två företagen ihop till Stanley Black & Decker. Stanley Black & Decker tilhandahåller verktyg och smarta lösningar som både professionella användare och konsumenter kan räkna med då det verkligen gäller. Sedan 1843 har vi satt standarden för hög kvalitet i allt vi gör. Inget företag i världen har en starkare eller mer övertygande historia av att leverera de innovativa och kraftfulla verktyg som hjälper proffs runt om i världen bygga och reparera. Stanley Black & Decker är världens största verktygstillverkare och säkerhetsföretag. Vi sysselsätter närmare 40.000 medarbetare globalt och verksamma i mer än 175 länder.
Precis som år 1843, kan man i dag se vår passion för kvalitet i vår målmedvetna tillväxt och våra trogna kundrelationer.

För mer information: www.stanleyblack&decker.com